No SSO cookie

Keress a kategóriák között:

Nemzeti ételek

Különleges ételek

Receptjellemzők:


Szószok és mártások

Iratkozz fel a Receptekre
1 - 10 recept van megjelenítve a(z) 61 találatból
  • Házi ketchup recept

    Elkészítési idő: 20 perc

    nehézségi fok: Könnyű

    Házi ketchup recept

    Feltette: receptmuves dátum: 2012 szept 24

    Miért ne készíthetnénk otthon ketchupot -  tartósítószer nélkül - olyan alapanyagokból, amelyeket ismerünk. A ketchup szó egyébként kínai eredetű, egy fűszeres halszósz neve volt. Már 350 évvel ezelőtt szerepelt a kínai leírásokban az a fűszeres mártás, melyet halszószból és puhatestűekből készítettek. Angol és holland tengerészek közvetítésével jutott el Európába.

  • Bazsalikomos csirkemell rókagomba mártással

    Elkészítési idő: 30 perc

    nehézségi fok: Könnyű

    Bazsalikomos csirkemell rókagomba mártással

    Feltette: Illatok1 dátum: 2012 aug 08

    A Bakony közelsége csodálatos lehetőséget nyújt a gombászásra.

  • Thai salátaöntet recept

    Elkészítési idő: 5 perc

    nehézségi fok: Könnyű

    Thai salátaöntet recept

    Feltette: otletkonyha.hu dátum: 2012 júl 04

    A thai ételeket azért szeretjük, mert teljesen más az ízviláguk, mint az európai konyhának. És ez még a salátaöntetükön is meglátszik.

  • Pokoli öntet salátához

    Elkészítési idő: 15 perc

    nehézségi fok: Könnyű

    Pokoli öntet salátához

    Feltette: otletkonyha.hu dátum: 2012 júl 04

    A pokoli salátaöntet nevéhez hűen pokolian csíp. Persze mértéktartó chili-adagolás mellett az érzékenyebbek számára is fogyaszthatóvá tehetjük.

  • Ecetes salátaöntet

    Elkészítési idő: 3 perc

    nehézségi fok: Könnyű

    Ecetes salátaöntet

    Feltette: otletkonyha.hu dátum: 2012 júl 04

    A saláták nagyon finomak, de öntet nélkül semmit nem érnek. Íme egy ecetes öntet, amelyet fejes salátákhoz ajánlunk.

  • Korianderes mexikói húsdaráló

    Elkészítési idő: 4 óra

    nehézségi fok: Könnyű

    Korianderes mexikói húsdaráló

    Feltette: otletkonyha.hu dátum: 2012 jún 21

    A mexikói ízvilág nagyon közel áll a magyar konyhához és így a mi ízlelőbimbóinkhoz is. Azonban az apró eltérések mégis egzotikussá teszik a közép-amerikai ország zamatait. A következő receptben a koriander és kömény kombinációja éppen ezt a kettősséget testesíti meg.

  • Tadka raita szósz

    Elkészítési idő: 15 perc

    nehézségi fok: Könnyű

    Tadka raita szósz

    Feltette: otletkonyha.hu dátum: 2012 jan 31

    A fokhagymát oliva olajban párolni tesszük. A babérlevelet és a mustár port is beletesszük.

  • Diétás majonéz

    Elkészítési idő: 30 perc

    nehézségi fok: Könnyű

    Diétás majonéz

    Feltette: otletkonyha.hu dátum: 2012 jan 10

    A lisztet öszekavarjuk hideg tejjel, feltesszük kicsi tűzre és folyamatosan keverjük, amíg krémes lesz (ne engedjük felforrni).

  • Hagymás olivás szósz

    Elkészítési idő: 30 perc

    nehézségi fok: Könnyű

    Hagymás olivás szósz

    Feltette: otletkonyha.hu dátum: 2011 dec 28

    A hagymát párolni teszük egy kis sóval és a borral. Párolhatjuk ebben a húst, de párolhatjuk a külön is.

  • Csípős-édes hagymaszósz

    Elkészítési idő: 30 perc

    nehézségi fok: Könnyű

    Csípős-édes hagymaszósz

    Feltette: otletkonyha.hu dátum: 2011 dec 27

    A hagymát nagyobba vágjuk és főni rakjuk a paprikával, kevés sóvaé és 1 csepp szőlő olajjal, kevés vízben.

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció