No SSO cookie

Klasszikus besamel mártás

Szerző:

(0/ 0)
Klasszikus besamel mártás
  • Hozzávalók

    3 dkg vaj
    1 evőkanál finomliszt
    2.5 dl tej
    só ízlés szerint
    fehér bors ízlés szerint
  • Elkészítés

    A besamel mártáshoz egy edényben felolvasztunk 3 dkg vajat, hozzáadunk 1 ek lisztet, majd közepes lángon 1 percig kevergetjük, amíg aranysárga lesz és hólyagokat vet.

    Apránként belekeverünk 1/4 l meleg tejet, amíg egyenletes nem lesz. Közepes tűzön főzzük, míg felforr és besűrűsödik. Még 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

    A besamel mártást sóval és fehér borssal ízesítjük.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció