Klasszikus besamel mártás

Szerző: otletkonyha.hu, 2011. feb. 14.
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok: Könnyű

Hozzávalók

3 dkg vaj

1 evőkanál finomliszt

2.5 dl tej

só ízlés szerint

fehér bors ízlés szerint

Elkészítés

A besamel mártáshoz egy edényben felolvasztunk 3 dkg vajat, hozzáadunk 1 ek lisztet, majd közepes lángon 1 percig kevergetjük, amíg aranysárga lesz és hólyagokat vet.


Apránként belekeverünk 1/4 l meleg tejet, amíg egyenletes nem lesz. Közepes tűzön főzzük, míg felforr és besűrűsödik. Még 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.


A besamel mártást sóval és fehér borssal ízesítjük.

Hozzászólások (0)