No SSO cookie

Cézár saláta

Szerző:

(0/ 0)
Cézár saláta

Nehézség: Könnyű

Kapcsolódó cikkek

  • Hozzávalók

    Pirított kenyérkocka
    2 nagy gerezd fokhagyma
    3 evőkanál extraszűz olívaolaj
    2 csésze (0,5 liter) kenyérkocka francia bagettből vagy fehérkenyérből

    Saláta
    1 db tojás
    3 teáskanál frissen facsart citromlé
    1 közepes gerezd összepréselt fokhagyma

    1/2 teáskanál frissen őrölt bors
    1 1/2 teáskanál szardellapaszta vagy 4 db kis szardella
    1 teáskanál kapribogyó
    1 teáskanál dijoni mustár
    1/3 csésze (8 cl) extraszűz olívaolaj
    1/3 csésze (8 cl) frissen reszelt parmezán sajt
    2 közepes fej római saláta
  • Elkészítés

    A pirított kenyérkockák elkészítése: Vágjuk fel a kenyeret kb. 1,5 cm-es kockákra. A kés lapjával (vagy fokhagymanyomóval) préseljük össze a 2 nagy gerezd fokhagymát. Egy tálban keverjük össze a fokhagymát, az olívaolajat és a kenyérkockákat. Ízlés szerint sózzuk meg, keverjük addig, amíg a szósz egyenletesen bevonja a kenyérkockákat.

    Tegyük a kenyérkockákat tepsibe, egyenletesen terítsük el, és 350 fokra előmelegített sütőben pirítsuk aranybarnára.

    A salátaöntet elkészítése: A tojást tegyük forrásban lévő vízbe, és 45 másodpercig főzzük. Utána vegyük ki, és hagyjuk lehűlni. Préseljük össze a fokhagymát, és tegyük nem fémből készült keverőtálba.

    Adjuk hozzá az előzőleg összetört szardellákat vagy a szardellapasztát, a reszelt parmezán felét, a citromlét, a kapribogyót, a mustárt és a héjától megtisztított tojást. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Folyamatos keverés közben lassan adjuk hozzá az olívaolajat, és keverjük simára az összetevőket (ha az olívaolajat túl gyorsan adjuk hozzá, akkor az kiválik).

    A cézár saláta elkészítése: Tegyük fa, üveg vagy műanyag (de nem fém) salátástálba a 3-5 cm-es kockákra felvágott salátát. Adjuk hozzá az öntet felét, keverjük össze. Adjuk hozzá a maradék öntetet, a maradék parmezán sajtot, a kenyérkockákat, és újra keverjük össze.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció