No SSO cookie

Karalábé leves

Szerző:

(0/ 0)
Karalábé leves
  • Hozzávalók

    2 db nagyobb karalábé
    2 db sárgarépa

    1 db vöröshagyma

    2 gerezd fokhagyma

    1 doboz kicsi tejföl

    1 púpozott evőkanál liszt (teljes kiőrlésű tönköly)

    só (természetes, nem finomított)

    tört bors

    petrezselyem

    2-3 evőkanál olívaolaj (100% extra szűz)

    díszítéshez:

    újhagyma, vagy petrezselyem
  • Elkészítés

    1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a répát karikázzuk 0,3-0,5 cm-es darabokra, a karalábét kockázzuk 1,5-2 cm-es darabokra, a vöröshagymát aprítsuk, a fokhagymát szeljük vékony karikákra, vagy reszeljük, ha intenzívebb ízt szeretnénk
    2. az olívaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a többi felaprított zöldséget, pár másodpercig pirítsuk, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek kellemesen fogkeményre puhulnak
    3. amíg fő a leves keverjük össze a tejfölt a liszttel, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet és keverjük csomómentesre (így feloldódnak a csomók, homogén lesz a keverék)
    4. ha megfőttek a zöldségek, húzzuk le a tűzről a levest és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejfölös keveréket, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk össze
    5. adjuk a leveshez a felaprított petrezselymet, keverjük össze és zárjuk el a hőt a leves alatt

    Praktikák:

    - minél később adjuk a leveshez a petrezselymet, annál nagyobb vitamintartalma marad
    - készíthető a leveshez galuska is
    - a képen látható leves teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készült
 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció