No SSO cookie

Hagymaleves

Szerző:

(0/ 0)
Hagymaleves
  • Hozzávalók

    3 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    4 dkg vaj
    1 púpozott evőkanál liszt
    fél liter tej
    só, őrölt bors
    nagy csokor petrezselyem
  • Elkészítés

    A megtisztított, karikára vágott hagymát a vajon aranybarnára pirítjuk.

    Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászorjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük fél liter vízzel.

    Sóval, borssal ízesítjük, sűrű kevergetés mellett, kis lángon főzzük.

    20 perc főzés után felengedjük a tejjel, majd 5 percig kis lángon forraljuk.

    Ha kell, utána sózzuk, és tálalás előtt finomra vágott petrezselyemmel illetve reszelt sajttal hintjük meg.

     

    A hagymaleves receptet MolnárAndi ajánlotta.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

  • ailito

    Ez szép és jó, de hova kerül a hozzávalókból a fokhagyma? :) Amúgy én anélkül szoktam készíteni és úgy is nagyon finom.

    2011-03-01 la 10:13
--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció