No SSO cookie

Csicseriborsó leves

Szerző:

(0/ 0)
Csicseriborsó leves
  • Hozzávalók

    4 személyre:
    25 dkg csicseriborsó
    5 dkg kolbász (magas hústartalmú)
    10 dkg gersli
    1 db vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 db paradicsom
    1 db zöldségleveskocka (sómentes)
    1 marék friss petrezselyem
    3 db babérlevél
    só (himalája)
    bors
    2 evőkanál olivaolaj (extra szűz)
  • Elkészítés

    Áztassuk be 1 éjszakára a csicseriborsót.
    Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát és a paradicsomot kockázzuk, a fokhagymát vágjuk apróra, a kolbászt karikázzuk vékonyra.
    A vöröshagymát pároljuk meg az olivaolajon (csipet sóval, így könnyebben kiengedi a levét és ízét).
    Tegyük rá a paradicsomot és a fokhagymát, keverjük át.
    Adjuk hozzá a csicseriborsót, a gerslit és a kolbászt, majd öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy bőven ellepje (a gersli is felszívja még).
    Ízesítsük (leves kocka, babérlevél, csipet só, bors, petrezselyem).
    Főzzük, amíg a gersli és a csicseriborsó megpuhul.

    El lehet hagyni a gerslit, úgy is finom.
    Ha testesebb ízt szeretnénk, kevés füstölt húst is lehet beletenni

    A csicseriborsó leves receptet Receptműves ajánlotta.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció