No SSO cookie

Káposztaleves

Szerző:

(0/ 0)
Káposztaleves
  • Hozzávalók

    1 kicsi fej káposzta
    1 db sárgarépa
    1 db paradicsom
    2 gerezd fokhagyma
    1 db vöröshagyma
    1 pár virsli (magas hústartalommal)
    só (természetes, nem finomított)
    bors
    1 teáskanál majoranna
    1/2 teáskanál köménymag
    2-3 evőkanál olívaolaj
  • Elkészítés

    1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a paradicsomot, vöröshagymát kockára, a fokhagymát apróra szeljük

    2. az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomot és a fokhagymát

    3. tegyük rá a káposztát és fűszerezzük (só, bors, majoranna, kömény)

    4. öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg fogkeményre puhulnak a zöldségek

    5. tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze

     

    Praktikák:

    - a virslit el lehet hagyni, anélkül is finom

    - lehet bele tenni fehérrépát is

    - köménymag helyett használható őrölt kömény

     

    A káposztaleves receptjét Receptműves ajánlotta!

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció