No SSO cookie

Erdélyi bableves

Szerző:

(0/ 0)
Erdélyi bableves

Nehézség: Könnyű

Kapcsolódó cikkek

  • Hozzávalók

    0,5 kg bab
    0,8 kg füstölt sertéscsont
    két közepes méretű hagyma
    egy evőkanál zöldfűszer
    egy evőkanál liszt
    ecet

    ecetes tárkony
  • Elkészítés

    Előző este hideg vízbe áztatjuk a babot. Főzés előtt leöntjük róla a vizet és egy másik adag hideg vízben feltesszük főni. A füstöltet külön főzzük egy keveset, majd a babbal együtt főzzük tovább, és beletesszük a zöldségeket is. Hagymás rántást készítünk, és amikor a bab és a hús megfőtt, ráöntjük. Ízlés szerint sózzuk, ecettel savanyítjuk, és jó bőven teszünk bele a tárkonyból.

  • Felszolgálás

    Lilahagymával és házi kenyérrel tálaljuk.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció