No SSO cookie

Zellerkrémleves

Szerző: otletkonyha.hu

(0/ 0)
Zellerkrémleves

Nehézség: Könnyű

Kapcsolódó cikkek

  • Hozzávalók

    30 dkg zeller
    1 púpozott mokkáskanál só
    1 evőkanál liszt
    3 dkg vaj
    egy kis csokor zellerlevél
    2 dl tej
    pirított zsemlekocka
    tejföl
  • Elkészítés

    30 dkg zellert hámozzunk meg, és megmosva vágjuk kisebb kockákra. Öntsünk rá 1,3 liter vizet, adjunk hozzá 1 púpozott mokkáskanál sót, és fedő alatt főzzük legalább 45 percig, amíg teljesen szétfő.

    Utána a levét szűrjük le egy másik edénybe, a puhára főzött zellert pedig szitán törjük át. Ennek legegyszerűbb módja, hogy a tésztaszűrőben hagyjuk és fakanállal átpasszírozzuk, ügyelve arra, hogy a szűrőkanál alja beleérjen a levesbe. A megfőtt zellert turmixgéppel is péppé zúzhatjuk, ebben az esetben azonban a fás zeller rostjaitól nem szabadulunk meg.

    Az áttört pépet keverjük össze a leszűrt lével, és rántsuk be. 1 evőkanál liszthez adjunk 3 dkg vajat, és takaréklángon habzásig hevítve készítsünk belőle rántást.

    Szórjunk bele egy kis csokor apróra vágott zellerlevelet, és vegyük le a tűzről.

    Hagyjuk langyosra hűlni, majd állandó kevergetés mellett engedjük fel 2 dl tejjel. Utána öntsük a levesbe, és főzzük még kb. 5 percig.

    Melegen, pirított zsemlekockával tálaljuk. A zsemlekockákat hagyjuk a leves tetején, ne keverjük bele, mert hamar elázik.

    Aki tejfölösen szereti ezt a levest, még a tálalás előtt adja hozzá az ízlés szerinti mennyiségű, simára kevert tejfölt.

    Hűtőszekrényben tároljuk.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció