No SSO cookie

Tejszínes paradicsomleves parmezános húsgombóccal

Szerző:

(0/ 0)
    • Hozzávalók

      4 db paradicsom
      300 ml paradicsompüré
      1 dl tejszín
      2 gerezd fokhagyma
      bazsalikom
      oregánó
      chili
      zsálya
      20 dkg darálthús (marha/sertés)
      1 tojás
      fél zsemle tejbe áztatva

      bors
      zsemlemorzsa
      alaplé
      2 dkg parmezán
    • Elkészítés

      Nem preferálom a cukros paradicsomlevest, bár a betűtésztás mókázás még most is feldobna. :D Inkább fokhagymával, bazsalikommal, mediterrán fűszerekkel illatosítom, ízesítem. Ezzel a sajtos húsgombóccal akár főételként is fogyasztható.

      A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszrezzük, felöntjük alaplével, amennyi ellepi. Megfőzzük.

      Kiveszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne.

       

      A húsgombócok elkészítése:

      Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk. Kb. 1 evk. zsemlemorzsát adunk hozzá. Vizes kézzel gombócokat formázunk a közepébe egy darabka parmezánt nyomunk, és lobogó alaplében 15 perc alatt megfőzzük.

    • Felszolgálás

      Tálaláskor a levesbe tesszük a húsgombócokat.


       


      A tejszínes paradicsomleves receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

     

    Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

    --

    Recept hozzáadása

    Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

    Még több hozzávaló

    Bejelentkezés

    Nem vagy még felhasználónk?

    Csak pár percbe telik a regisztrálás.

    Regisztráció

    E-mail cím
    Jelszó
    Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
     
    Elfelejtetted a jelszavad?
    Regisztráció