No SSO cookie

Currys kukorica krémleves

Szerző:

(0/ 0)
Currys kukorica krémleves
  • Hozzávalók

    2 személyre
     
    1 doboz konzerv kukorica
    fél liter húsalaplé (én csirkéből készítettem)
    petrezselyem
    chili
    1 evk. curry szósz
    2 evk. tejföl/tejszín
    2 dl húsalaplé (a végén a higításhoz)
    1 marék reszelt sajt (én most borsos kecskesajtot választottam)
  • Elkészítés

    A kukoricát a húsalaplében feltesszük főni, kb. 20 percig. Adunk hozzá curryszószt, chilit, petrezselymet.

    Amikor kész, átöntjük a turmixgépbe. Kiveszünk belőle 4 evk. kukoricát a későbbi díszítéshez. A tejföllel vagy tejszínnel összeturmixoljuk és felöntjük még annyi húsalaplével, amennyivel elérjük a kellő sűrűséget. Tálalásnál szűrőn keresztül kanalazzuk és préseljük, hogy a héjja ne kerüljön a tányérba, így tiszta és krémes lesz.

  • Felszolgálás

    Díszíthetjük reszelt sajttal, kukoricával és pár csepp curryszósszal.


     


    A receptet az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció