No SSO cookie

Fenyőrügy szirup

Szerző: otletkonyha.hu

(0/ 0)
Fenyőrügy szirup
  • Hozzávalók

    1 kg fenyőrügy
    2 l víz
    1 kg cukor
    fél citrom leve
  • Elkészítés

    A fenyőrügyeket alaposan meg kell mosni, töbször is és megtakaritani a végétől. Főni tesszük vízben 1 órát. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A levet megmérjük és visszatesszük főni, beleadagolva a cukrot és a citromlevet. 1 kg cukor kell 1 liter léhez. Főzzük amíg a lekvérokhoz hasonló összetételünk lessz és egy barnás-arany színt látunk. A fenyő szirupot forrón üvegekbe töltjük ls hidegen tároljuk.

    Hidegen is el lehet készíteni az egészet, de akkor 1 hónapba kerül. Egy nagy üvegbe kell rakni rétegesen a fenyőrügyeket, mézzel. Az utólsó réteg méz legyen. Az üveget leszigeteljük és egy hónap mulva, hideg sötét helyen tartva, leszürjük a levet és sötét üvegekben tároljuk.

    A fenyő szirup nagyon egészséges!

  • Felszolgálás

    Lehet magában inni vagy teába tenni, esetleg ásványvízzel keverni.


    A fenyőrügy szirup receptet Pica ajánlotta.


     

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció