No SSO cookie

Fasírozott

Szerző:

(0/ 0)
Fasírozott
  • Hozzávalók

    4-6 személyre
    1 kg darált sertéshús
    3 db szikkadt zsemle
    tej
    3 tojás
    1 kisebb vöröshagyma
    zsír
    bors, só
    zsemlemorzsa
    fokhagyma
    petrezselyem
    pirospaprika
  • Elkészítés

    A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki, végül az elhabart tojásokkal, valamint a hagymával együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy őrölt pirospaprikával).

    A masszát jól dolgozd össze, formálj belőle pogácsákat, s azokat forgasd finomra szitált zsemlemorzsába. A fasírtokat bő forró zsiradékban (félidőben átfordítva, s esetleg fedő alatt) süsd pirosra.

    A fasírt sokkal ízletesebb lesz, ha fele-fele részben disznó, illetve marhahúst használunk.

    Az alapanyag további zsemlék hozzáadásával szaporítható, de azt tartani kell, hogy minden újabb zsemléhez újabb tojás is jár.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció