No SSO cookie

Szezámmagos csirkemell tepsiben

Szerző:

(0/ 0)
    • Hozzávalók

      egy darab csirkemell
      2 tojás
      egy evőkanál tejföl
      10 dkg szezám mag
      só, fehér bors
      édes pirospaprika
      fokhagyma por
      egy kávéskanál frissen reszelt gyömbér
      1 evőkanál olíva olaj
      Szósz
      300 ml tejföl
      2 evőkanál tejtermékhez való fűszer
      fokhagyma por
      só, fehér bors
    • Elkészítés

      A csirkemellet hosszú csíkokra vágod, megfűszerezed a fehér borssal, az édes pirospaprikával, a fokhagyma porral, sóval, gyömbérrel.

      Rátöltöd az olíva olajat és 30 percig pácolódni hagyod a hűtőben.

      Aztán a csíkokat a felvert tojások és a tejföl keverékébe mártod, majd a szezám magba.

      Egy tepsit kibélelsz sütőpapírral, arra ráhelyezed a húsokat, a sütőben sütöd, közepes tűzön.

      Az idő felénél megforgatod, hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.

      Közben elkészíted a szószt is : a tejfölbe belekavarod a fűszereket, a fokhagyma port és a borsot.

      Ízlés szerint sózod, és hidegre teszed, hogy az ízek összeérjenek.

    • Felszolgálás

      A szezámmagos csirkemellet a szósszal, hasáb burgonyával, vagy natúr burgonyával tálalhatod, ízlés szerint.


      A szezámmagos csirkemell receptjét lorynov ajánlotta.

     

    Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

    --

    Recept hozzáadása

    Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

    Még több hozzávaló

    Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

    Még több alkategória

    Bejelentkezés

    Nem vagy még felhasználónk?

    Csak pár percbe telik a regisztrálás.

    Regisztráció

    E-mail cím
    Jelszó
    Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
     
    Elfelejtetted a jelszavad?
    Regisztráció