No SSO cookie

Sült sertéstarja

Szerző:

(0/ 0)
Sült sertéstarja
  • Hozzávalók

    1 db sertéstarja (kb. 2 kg)
    3-4 szem szegfűbors
    1 gerezd fokhagyma
    1/2 teáskanál pirospaprika
    néhány szem koriander
    só, kevés zsír
  • Elkészítés

    A sertéshúst (anélkül, hogy megmosnánk) megtörüljük egy nedves kendővel, megsózzuk, beledörzsöljük a fokhagymát és a többi fűszert. Egy tálba tesszük, és 3-4 órát állni hagyjuk. Megszórjuk pirospaprikával és kizsírozott tepsibe helyezzük.

    Nagy lángon, 30 percre betesszük a sütőbe, aztán közepesre vesszük a lángot, hagyjuk még egy órát. Sütés közben megöntözzük azzal a zsírral, amit enged.

    Felszeleteljük, egy tányérra tesszük a zsírt amiben sült átszűrjük és ráöntjük.

  • Felszolgálás

    Sültburgonyával, salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Hidegen is tálalhatjuk, vékony szeletekre vágva.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció