No SSO cookie

Lecsós rakott hús

Szerző: otletkonyha.hu

(0/ 0)
Lecsós rakott hús
  • Hozzávalók

    6-8 szelet sertés tarja, comb (de használhatunk csirke vagy pulykamellet is)
    só, bors
    fokhagymakrém
    ételízesítő
    olaj
    1 kg burgonya
    1 nagyobb cukkini
    1 padlizsán
    1 patiszon
    kész lecsó (kb 2 személyes adag) vagy a hozzávalók (paprika, paradicsom, hagyma)
    sajt - elhagyható
  • Elkészítés

    A húst megsózom, befűszerezem - csirkemellhez tehetünk kakukkfüvet, sertéscombhoz pedig a majorannát részesítsük előnyben!

    A krumplit meghámozom és karikákra szeletelem, és a többi zöldséget is ugyanúgy. A padlizsánt hámozzuk meg, a cukkinit nem kötelező, ha friss és zsenge.

    Egy akkora tepsit (tipp: inkább hőálló üvegtálat vagy kerámiatálat) kicsit kiolajozok, amibe az ízlés szerint fűszerezett hússzeleteket vagy darabokat egymás mellé tudom fektetni. A húsra krumpli, és a többi zöldség szépen sorban, amíg el nem fogy. A zöldségeket sóval és ételízesítővel szórom be.

    Az egésznek a tetejére egy kis bacon szalonna, olaj, majd a lecsó kerül.

    A hústól és a zöldségektől függ, mennyi idő alatt készül el. A sertéshúsnak több idő kell, ezt 3/4 - 1 órát is kell alufólia alatt párolni, mielőtt elkezdenénk pirítani a tetejét.

    Ha nem lecsót, hanem a paradicsomot, paprikát és hagymát nyersen tesszük a krumplira, szintén többet kell várnunk. A paradicsom ugyanis sok levet enged, ami miatt hosszabb lesz a főzés folyamata.

    Tehetünk sajtot az egész tetjére, amely majd szépen rásül az egészre.

    A leggyorsabb recept: Válasszuk a csirkehúst, és készítsük el előre a lecsót - akár a cukkinit és a padlizsánt is tegyük bele, sőt, a krumplit is előfőzhetjük, hogy biztosra megpuhuljon. Így, ha mindent előkészítettünk, nem kell alufóliát tenni a tepsire.

    +1 Tipp: Ha szereted a csípőset, a lecsóba tegyél Erős Pistát vagy erős paprikát!

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció