No SSO cookie

Frikadelle dán fasírt

Szerző:

(0/ 0)
Frikadelle dán fasírt

Nehézség: Könnyű

Kapcsolódó cikkek

  • Hozzávalók

    4 személyre
    25-25 dkg darált marha- és sertéshús vagy csak sertésből 50 dkg
    1 dl liszt
    2-3 dl folyadék: tej, víz, vagy hideg húsleves
    1-2 db tojásfehérje vagy 1 db tojás
    1,5 teáskanálnyi só
    0,5 teáskanálnyi bors
    1-2 fej hagyma
    apróra vágva zsiradék
  • Elkészítés

    A húst keverjük össze a sóval, a borssal, a tojással és a hagymával. A folyadékot apránként adjuk hozzá. Keverjük bele a lisztet, majd pihentessük a húst kb. 10 percig hűtőben. Ha túl keménynek találjuk, adjunk hozzá még folyadékot. Tegyünk a serpenyőbe kb. 2,5 dkg zsiradékot és forrósítsuk fel.

    Kanállal formázzunk kicssé hosszúkás fasírtot. Tegyük vissza a serpenyőt a tűzre miután beletettük a húsokat, és nagy lángon süssük kb. 1 percig. Pároljuk tovább egyenletes tűzön még kb. 5 percig. Majd fordítsuk meg és süssük át a másik oldalukat is. (Hagyományos dán burgonyasalátával tálaljuk.)

    A fasírozottat elkészíthetjük úgy is, hogy a fenti recepthez adunk még 1 teáskanálnyi provance fűszerkeveréket, fél zöldpaprikát és fél uborkát felkockázva.

    Elkészíthető továbbá 2 evőkanálnyi felaprított petrezselyemmel és 2 evőkanálnyi zsályával vagy bazsalikommal, kakukkfűvel illetve 1 gerezd fokhagymával gazdagítva.

    Egy további variációja az, amikor az alaprecepthez 15-20 dkg apróra vágott sárgarépát vagy paszternákot adunk.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció