No SSO cookie

Disznómájból készült kolbász (leberwurst)

Szerző:

(0/ 0)
Disznómájból készült kolbász (leberwurst)
  • Hozzávalók

    sertés máj
    zsíros sertés hús

    koriander
  • Elkészítés

    Felszeleteljük a májat és vízbe rakjuk. Lecseréljük a vizet többször is, addig még a máj fehérré válik. Ez idő alatt megfőzünk egy darab zsiros húst a nyak tályékáról.

    Ha készen van, hozzáadjuk a májat is, mely csupán néhány perc fővést igényel. Ha kihűlt, kétszer ledaráljuk. A húst kisimitjuk egy kanál segitségével, majd meglocsoljuk a vízzel amelyikben a máj főtt. Sózzuk és korianderrel fűszerezzük csak hogy bevegye az illatát.

    Megtöltjük a kolbászt, a végeket megkötjük és főni tesszük: miután a kolbászt a forrásban levő vízbe helyezzük, félrehúzzuk az edényt a tűzről, hogy megőrizze a forrási hőmérsékletet, azonban ne forrjon, különben a kolbász széthasad. Ha látjuk, hogy dagad, szúrjuk meg egy tűvel. 10-15 perc után levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

    A kolbászt felakasztjuk a kamrába, hideg, huzatos helyre.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció