No SSO cookie

Bőségtál - sertéshússal és erdélyi szalonnával sütve

Szerző:

(0/ 0)
Bőségtál - sertéshússal és erdélyi szalonnával sütve
  • Hozzávalók

    1 kg sertés szűz
    25 dkg erdélyi szalonna
    3 nagy fej hagyma
    1/2 kg krumpli
    1/2 kg házi zsír vagy olaj
    1 fej fokhagyma
    vegeta
    fehér bors
    grill fűszer
  • Elkészítés

    Kizsírozott jénaiba belekarikázzuk a krumplit, erre rákarikázzuk a hagymát, ezekre ráfektetjük a megmosott és letisztított sertés szüzet, megszórjuk ízlés szerint a fűszerekkel, majd rászeleteljük a fokhagymát. Zárásként pedig a csíkokra vágott erdélyi szalonnával letakarjuk, és a maradék zsírt a tetején elosztjuk egyenletesen.

    Rátesszük a jénaira a tetejét, és közepes lángon, néha a húst megforgatva megsütjük.

    Ha elkészült, még melegen kivesszük a zsírból, és lecsepegtetjük az egészet!

    Garantált a siker! Jó étvágyat!

  • Felszolgálás

    Mivel a köret együtt sül a hússal, csinálhatunk mellé még vegyes zöldséget is, amit enyhén sós vízben kicsit megfőzünk!

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció