No SSO cookie

Grillezett borjúkaraj gorgonzolás spenóttal

Szerző:

(0/ 0)
Grillezett borjúkaraj gorgonzolás spenóttal
  • Hozzávalók

    4 személyre
    4 nagy szelet borjúkaraj
    1 zöldcitrom (lime) leve
    1 fej vöröshagyma
    1 darabka gyömbér
    olaj
    fokhagyma
    zsálya
    kakukkfű
    80 dkg friss leveles spenót
    vaj
    2 dl tejszín
    15 dkg gorgonzola sajt
    őrölt bors, só
  • Elkészítés

    Olajból, a citrom levéből, a felszeletelt hagymából, a gorombára vágott gyömbérből készíts friss fokhagymával, kakukkfűvel, zsályával, sóval és őrölt borssal ízesített pácot. Ebben érleld 24-36 óra hosszan a húst.

    A megtisztított leveles spenótot - egy-két gerezdnyi zúzott fokhagyma társaságában - párold meg kevés vajon. Közben a tejszínt forrald fel, míg a 2/3-ára nem sűrűsödik. Akkor morzsold bele a gorgonzola sajtot, és amikor az már felolvadt, add hozzá a spenótot is, végül ízesítsd sóval és borssal. (Nem szabad túl sokáig főzni, mert a spenót megszürkül.)

    A húst vedd ki a pácból, mindkét oldalát sózd, borsozd, majd tedd felforrósított serpenyőbe (olaj nem kell alá, hiszen a húson van elég).

    A szeletek mindkét oldalát süsd elő (ez a kifehéredésen túl, éppen csak addig tart, míg egy kis színt kap), majd - immár középmeleg sütőben - süsd készre a húst. (Közben időnként kenegesd mézzel elkevert páclével, s vigyázz, mert érzékeny a túlsütésre, kiszáradásra.)

    A spenótot tedd tálra, helyezd rá a húst, s azt öntsd le a sütésnél keletkezett pecsenyelével.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció