No SSO cookie

Sült bárány

Szerző:

(0/ 0)
Sült bárány

Nehézség: Közepes

Kapcsolódó cikkek

  • Hozzávalók

    1 báránycomb
    3 evőkanálnyi csirkezsír
    1 gerezd zúzott fokhagyma
    só, bors, paprika
    2 csésze sűrű csirkeleves
    2 evőkanálnyi ecet
    3 szelet füstölt libamell
    2 szál petrezselyem
    2-3 gerezd fokhagyma, egészben
    1 babér levél
    1 citrom leve
    1/4 teáskanálnyi rozmaring, oregano, őrölt kömény, paprika
  • Elkészítés

    A combot jól bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és a csirkezsírral, azután beszórjuk sóval, borssal és paprikával. Tepsibe tesszük és 15 percig sütjük a 210 fokosra előmelegített sütőben (közben egyszer megfordítjuk), majd megöntözzük egy fél pohár vízzel, a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra. A sütést annyiszor 35 percig folytatjuk, ahány kilós a comb.

    Közben 10 percenként meglocsoljuk a húst azzal a folyadékkal, amit a csirkelevesből nyerünk úgy, hogy beleforraljuk a többi hozzávalót. A sütés végén a húst vegyük ki a tepsiből, s a fűszeres öntözőlé maradékával főzzük fel a tepsi alján összegyűlt ízanyagokat.

    Végül ezt a szaftot - az esetleges sózás, borsozás után - szűrjük át, s egy mártásos tálban kínáljuk a sült mellé.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció