No SSO cookie

Aszalt gyümölcsös müzli szelet házilag

Szerző: otletkonyha.hu

(0/ 0)
Aszalt gyümölcsös müzli szelet házilag
  • Hozzávalók

    50 g aszalt szilva
    50 g aszalt sárgabarack
    50 g mazsola vagy aszalt datolya
    175 g zabpehely
    50 g vaj
    3 ek méz
    1 tojás
  • Elkészítés

    Készítsünk elő egy lapos sütőformát, amelyben elfér majd a vékonyan kiterített müzliszeletünk.

    Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra.

    Vágjuk nagyon nagyon apróra az aszalt gyümölcsöket és keverjük össze a zabpehellyel. A zabpehely harmadát megőrölhetjük, hogy jobban összeálljon a müzlink.
    A vajat olvasszuk fel serpenyőben, és adjuk hozzá a mézet. Keverjük jól el, és adjuk hozzá az aszalt gyümölcsös keveréket. Várjuk meg míg majdnem egészen kihűl. Ekkor hozzáüthetjük az egész tojás, amit előzőleg felvertünk.

    Helyezzük az egészet a tepsibe, és egyengessük el, hogy mindenhol egyforma vastagágú legyen. 20-25 perc alatt aranybarnára sül.

    Ha kész, hagyjuk a tepsiben, amíg kihűl, és csak aztán vágjuk szeletekre.

    Tízóraira és uzsonnára is kitűnő.

     

    Tipp:

    Vigyázat, mivel nincs benne tartósítószer maximum egy hétig tárolható légmentesen lezárható dobozban a hűtőszekrényben.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció