No SSO cookie

Tehéntúró készítés gyorsan és egyszerűen

Szerző:

(0/ 0)
Tehéntúró készítés gyorsan és egyszerűen
  • Hozzávalók

    1 l tej
    100 ml ecet vagy 2 citrom leve
    egy szűrő
    egy tál
    egy tiszta géz
  • Elkészítés

    Ez egy könnyű és ismert módja a túró készítésének.

    Hogy lerövidítsd az időt és minél kevesebbet kelljen mosogass, melegítsd meg a tejet (természetesen igazi tej, nem a zsírmentes) a mikrohullámú sütőben a viaszos papírdobozában (természetesen nem lehet alumíniumos csomagolást a mikrohullámúba tenni).

    Ez egy biztonságos módszer, de ha még biztosabb akarsz lenni a dolgodban, figyeld a tejet, ahogy forog ott bent. Esetleg néha megállíthatod és megrázhatod kicsit.

    Ha attól tartasz, hogy felrobban a doboz, melegítsd meg a tejet forró vízbe mártva, vagy a klasszikus módon, a tűzhelyen.

    A tejet melegítsd 60 fokosra (hogy legyen meleg, majdnem forró). Add hozzá az ecetet (használhatsz gabonából készült ecetet, mivel gyengébb az illata és a túró nem lesz ecetszagú) és keverd össze – szemmel láthatóan túrósodni fog.

    Öntsd az összetételt a gézes szűrőbe, de ne csorgasd le azonnal, hanem mosd át vízzel 2-3 alkalommal, hogy eltűnjön az ecet íze.

    Préseld ki és tárold egy kis sóval.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció