No SSO cookie

Diós rántott sajt

Szerző: otletkonyha.hu

(0/ 0)
Diós rántott sajt
  • Hozzávalók

    4 személyre
     
    30 dkg trappista sajt (egész)
    2 db tojás
    2 evőkanál darált dióbél
    1 gerezd fokhagyma
    1 evőkanál tejföl

    bors
    liszt
    zsemlemorzsa
    olaj
  • Elkészítés

    Vágjuk a sajtot 12 felé, majd válasszuk szét a két tojásnak a fehérjét a sárgájától.

    Az egyik sárgáját tegyük félre, a többit viszont egy evőkanálnyi vízzel verjük habosra.

    Ami megmaradt sárgája, ahhoz keverjük hozzá a két maréknyi dióbelet, sózzuk, borsozzuk, tegyük hozzá a tejfölt és a zúzott fokhagymát is. Hagyjuk állni úgy egy fél órát, hogy a fokhagyma ízének legyen ideje belevegyülni a masszába.

    A sajtszeleteket bekenjük ezzel a diós krémmel, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd tojás, zsemlemorzsa, és ha úgy tűnik, hogy nem eléggé "fogta be", megint tojás és zsemlemorzsa jönm.

    Hirtelen, forró olajban süssük ki.

  • Felszolgálás

    Burgonyapürével tálalom.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció