No SSO cookie

Lerben sült krumpli

Szerző:

(0/ 0)
Lerben sült krumpli

Nehézség: Könnyű

Kapcsolódó cikkek

  • Hozzávalók

    1 kg vastagabb szeletekre vágott krumpli
    2 kanál olaj
    2-3 kanál zsemlemorzsa
    só, fűszerek
  • Elkészítés

    Mielőtt elkezdenénk a sütést-főzést, 180°C ra állítsuk be a lert, egy edénybe tegyünk vizet és sót főni.

    Meghámozzuk a krumplit, vastagabb, legalább 1 cm vastagságú pálcikákra vágjuk és tegyük bele a már fővésben levő vízbe, hagyjuk főni kb 10 percig. Nem kell túlságosan megfőzni a krumplikat, nehogy széttörjenek, és kell vigyázni, hogy ne törjük össze a habzókanállal.

    Kirakjuk a sütő nagy tepsijébe, amit sütőpapírral kibélelünk, megspriccoljuk olajjal, a kezünkkel összekeverjük. A krumplikat “megfürdetjük” 2-3 kanál zsemlemorzsában (minél több zsemlemorzsában “fürdetjük” meg, annál ropogósabbak lesznek), megfűszerezzük (rozmaring, csípős szárított zöldség stb.).

    Forró lerben, 180-190°C-on, kb 40-45 percig sütjük, míg meg nem pirulnak.

  • Felszolgálás

    Joghurt, majonéz és fokhagyma szósszal tálalhatjuk.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció