No SSO cookie

Burgonyás-rizses fasírt

Szerző:

(0/ 0)
Burgonyás-rizses fasírt
  • Hozzávalók

    1 pohár rizs
    6 burgonya
    5 gerezd fokhagyma
    1 evőkanál liszt
    1 fej hagyma
    20 dkg zsemlemorzsa
    olaj
    só, bors
  • Elkészítés

    Megfőzzük a burgonyát (hajastól). Ha kihűlt, meghámozzuk és megreszeljük. Megfőzzük a rizst, majd leszűrjük róla a vizet.

    Összekeverjük a burgonyát a rizzsel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, sót, borsot, egy kanál lisztet és jól összegyúrjuk. Ha a massza túl lágy, pótolhatjuk liszttel.

    Fasírtokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába hempergetünk, majd forró olajban pirosra sütünk.

    Nedvszívó papírral bélelt tányérra szedjük ki őket.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció