No SSO cookie

Sült fetasajt ruccola- és céklaágyon egészséges összetevőkből

Szerző:

(5/ 1)
Sült fetasajt ruccola- és céklaágyon egészséges összetevőkből
  • Hozzávalók

    1 zacskó ruccola saláta (bio)
    30 dkg ecetes cékla (bio)
    25 dkg feta (bio)
    olivaolaj (extra szűz)
    balzsamecet
    tört bors (lehet vegyes is)
  • Elkészítés

    A fetát 4 egyenlő részre osztjuk, felmelegített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán 1-2 percig sütjük, sütés közben törjünk rá borsot.

    Egy bő maréknyi ruccolát tegyük tálra.

    Pár karika céklát lecsöpögtetve tegyük a salátára.

    A sült fetát tegyük a céklára.

    Díszítsük pár csepp olivaolajjal és balzsamecettel

     

    Kecskesajt helyett lehet rá tenni parmezán forgácsot is.

    Ecetes cékla helyett nyers céklakarikával is lehet készíteni, úgy még egészségesebb.

    A balzsamecetet serpenyőben forralva besűríthetjük, kellemesebb, selymesebb ízű lesz, néhány csepp citromlével, vagy mézzel keverhető, többféle ízvariáció érhető el.

     

    A sült feta receptet Receptműves ajánlotta.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció