No SSO cookie

Tejfölös sertéspaprikás spenótos gombóccal

Szerző:

(0/ 0)
  • Nehézség: Könnyű

    Kapcsolódó cikkek

    • Hozzávalók

      Tejfölös sertéspaprikás
      600 g sertéshús
      2 kisebb fej hagyma (vagy 1 nagyobb)
      1 darab paprika
      2 paradicsom
      4 evőkanál étolaj
      2 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
      só, bors
      2 dl tejföl +1 dl a tálaláshoz
      1 evőkanál liszt
      Spenótos gombóc
      200 g főtt, pürésített spenót
      400 g liszt (én fehér- és teljes kiőrlésű lisztkeverékét használtam)
      2 tojás
      200 ml tej (a liszt minőségének függvényében lehet, hogy több tejre lesz szükség)
      2 evőkanál olaj
    • Elkészítés

      Tejfölös sertéspaprikás

      A húst megmossuk, majd szárazra töröljük, eltávolítjuk a zsír- és bőrdarabkákat, apróra felkockázzuk (kb. 3 cm-es darabokra).

      A hagymát megpucoljuk és a paprikával együtt felaprózzuk. A paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk.

      A hagymát az olajban üvegesre pirítjuk, majd, miután az egészet levettük a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, borsot, sót, majd az egészet felöntjük 50 ml vízzel és visszatesszük a tűzre.

      A hozzávalókat összekeverjük, majd 2-3 percig főzzük.

      Ezután kerül bele a hús és az apróra vágott paprika. Mindezt jól összekeverjük, majd lefedjük, és kis lángon addig főzzük, amíg a sertéshús meg nem puhul.

      Ha a hús és a zöldségek leve nem elegendő ahhoz, hogy az egész összefőjön, adhatunk hozzá vizet, de lehetőleg ne töltsünk 50 ml-nél többet.

      Miután megfőtt a hús, a lisztet, a tejfölt és 100 ml vizet jól elkeverünk egymással, hogy csomómentes legyen.

      A habarással felöntjük a zöldséges-húsos paprikás mártást és közepes tűzön 3-5 percig főzzük.

      Spenótos gombóc

      A vizet főni tesszük.

      A lisztet egy tálba töltjük, a közepébe beletörjük a 2 tojást, a tejet és a spenótot. Jól összekeverjük.

      Amikor a víz felforr, tegyünk hozzá egy kávéskanál sót, majd egy evőkanál segítségével szaggassunk gombócokat a keverékből, melyeket addig főzünk, míg fel nem jönnek a víz tetejére.

      Miután megfőttek, szedjük ki, csöpögtessük le és helyezzük őket egy tálba, majd öntsük rá a két kanál olajat, és az egészet vegyítsük össze.

    • Felszolgálás

      Miután a tejfölös sertéspaprikást levesszük a tűzről, egy mély lábosban tálaljuk, a tetejére pedig rátöltjük a maradék 1 dl tejfölt (ezt közvetlen tálalás előtt kell hozzáadni, addig is tároljuk meleg helyen).


      A spenótos gombócot a paprikás mellé tálaljuk, körítésnek, vagy esetleg más ételek mellé, tetszés szerint.


       


      A receptet nenearadu ajánlotta.

     

    Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

    --

    Recept hozzáadása

    Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

    Még több hozzávaló

    Bejelentkezés

    Nem vagy még felhasználónk?

    Csak pár percbe telik a regisztrálás.

    Regisztráció

    E-mail cím
    Jelszó
    Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
     
    Elfelejtetted a jelszavad?
    Regisztráció