No SSO cookie

Rizses hús

Szerző:

(0/ 0)
Rizses hús

Nehézség: Közepes

Kapcsolódó cikkek

  • Hozzávalók

    1 kg sertéslapocka
    zsír vagy olaj
    2 fej vöröshagyma
    pirospaprika
    só, bors
    paradicsom
    paprika
    rizs
    ételízesítő
  • Elkészítés

    Vágjuk fel a sertéshúst kockákra. A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk azt is apró darabokra.

    Tegyünk zsírt vagy olajat egy edénybe, majd mikor elég forró, tegyük bele a hagymát és pároljuk kicsit meg.

    Mikor jó a hagyma, félrevesszük az esényt a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a sertéslapockát és megpirítjuk.

    Főzés közben adjunk hozzá sót, borsot és öntsük bele az apróra vágott paprikát és paradicsomot is.

    A hús levet ereszt majd, de ha az lefő, kevés vízzel többször felönthetjük, míg meg nem puhul.

    Miközben a sertéslapocka fő, elkészítjük a rizst. Mossuk meg, majd kevés olajon, serpenyőben pirítsuk meg. Miután megpirult, öntünk rá kétszer annyi vizet, sóval, ételízesítővel fűszerezzük, majd lefedjük és alacsony lángon főzzük.

    Mikor kész a rizs és a sertéspörkölt is, összekeverjük őket és melegen tálaljuk csemegeuborkával.

  • Felszolgálás

     

  • A rizses hús receptet Gastromania ajánlotta.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció