No SSO cookie

Hortobágyi slambuc bográcsban

Szerző:

(0/ 0)
Hortobágyi slambuc bográcsban
  • Hozzávalók

    20 dkg mangalica sertés zsír - vagy ami van :)
    20 dkg füstölt szalonna
    2 fej vöröshagyma
    3 kg lebbencstészta
    8 dkg pirospaprika
    3 kg kockára vágott krumpli

    csípős paprika egészben
  • Elkészítés

    A hortobágyi slambuc bográcsban úgy készül, hogy a kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk. Ha szeretnénk, kiszedhetjük belőle, de a bográcsban is hagyhatjuk.

    Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és összesütjük.

    A kockára vágott krumplit beletesszük, hozzáadjuk a paprikát (ha szeretnénk, akkor a csípőset is ekkor tesszük bele) jól összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Ha már felfőtt a víz, hozzáadjuk a sót és a borsot.

    Amikor a krumpli félig megfőtt, hozzátesszük az összetört lebbencstésztát. És annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a tésztát 2-3 centi magasan.

    Ha már zsírjára lesült, a bográcsot konyharuhával megfogva úgy forgatom, hogy a slambuc egy nagy egész gombóccá formálódjon. Ha túl sűrű és száraz, még egy kevés vizet lehet adni hozzá.

    Hagyni kell pirosra sülni az alját a slambucnak, és úgy kell forgatni, hogy az kerüljön felülre. Fakanállal ne nyúljunk bele.

    Úgy tartják, harminckétszer kell megforgatni a bográcsot, akkor lesz tökéletes a slambuc, persze sokszor ennyi nem elég.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció