No SSO cookie

Rumos-mazsolás csokoládé tekercs

Szerző:

(0/ 0)
Rumos-mazsolás csokoládé tekercs
  • Hozzávalók

    Tésztalap
    5 tojás
    5 evőkanál barna cukor
    2 evőkanál kakaó
    3 evőkanál liszt
    1 rum eszencia
    egy csipet só
    ½ kiskanál narancshéj
    1 evőkanál darált dió
    1 evőkanál mazsola
    2 evőkanál konyak
    Krém
    160 g vaj
    1 kiskanál porcukor
    1 csokoládé
    1 rum eszencia
    3 evőkanál tejszín
  • Elkészítés

    Tésztalap

    A tojás fehérjét szétválasztjuk a sárgájától és felverjük egy kis sóval.

    A tojás sárgáját összekeverjük cukorral, sóval és a narancshéjjal.

    A mazsolát 15 percig rumban és konyakban áztatjuk.

    Összekeverjük a tojás sárgáját a fehérjével, a mazsolával, a konyakkal, az eszenciával, a dióval és végül a liszttel és a kakaóval.

    Egy párszor jól megkeverjük alulról felfelé majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.

    Sütőbe tesszük 30 percre.

    Krém

    Ezalatt az idő alatt előkészítjük a krémet. Összemorzsoljuk a vajat a cukorral és a rum eszenciával.

    A csokoládét forró gőz alatt megolvasztjuk majd hozzáadjuk a vajhoz. Jól összekeverjük.

    Összerakás

    A tésztát egy nedves konyharuhára tesszük majd egy vizes ecsettel beáztatjuk a sütőpapírt, így könyebben lejön majd a tésztáról.

    Miután leszedtük a sütőpapírt, a tésztát feltekerjük míg még meleg.

    Hagyjuk kihűlni majd megtöltjük a krémmel és ismét feltekerjük.

    Fóliába helyezzük és hidegre tesszük néhány órára.

  • Felszolgálás

    A tekercset felvágva tálaljuk és ha szeretnél mégtöbb csokoládét készíts egy csoki glazúrt amit majd ráöntesz.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció