No SSO cookie

Mézes krémes

Szerző:

(0/ 0)
Mézes krémes
  • Hozzávalók

    Tészta
    5 dkg margarin
    40 dkg liszt
    1 kávéskanál szódabikarbóna
    15 dkg cukor
    2 db tojás
    2 evőkanál méz
    Krém
    20 dkg margarin
    20 dkg cukor
    1 db citrom lereszelt héja és kipréselt leve
    3 evőkanál búzadara
    3 dl tej
    egy kevés baracklekvár
  • Elkészítés

    A margarint, a tojást, a cukrot és a mézet összekeverjük és gőz fölött felfőzzük.

    Amikor langyosra hűlt, összegyúrjuk a liszttel és a szódabikarbónával és négy cipóra osztjuk. A tésztát fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk és sütőlapon vagy a tepsi lisztezett hátoldalán, egyenként megsütjük (180°C, laponként kb. 15 perc).

    Másnap töltjük.

    A süteménykrémhez a tejből a búzadarával sűrű tejbegrízt főzünk. A margarint a cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejbegrízt. A lapot először baracklekvárral vékonyan megkenjük, majd a krémmel megtöltjük a tortalapokat.

    A tetejét ízlés szerint díszíthetjük: porcukrot szórhatunk rá vagy bevonhatjuk csokoládémázzal.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció