No SSO cookie

Madártej torta

Szerző:

(0/ 0)
Madártej torta
  • Hozzávalók

    Piskóta
    25 dkg margarin
    4 evőkanál porcukor
    6 tojás
    8 evőkanál kristálycukor
    22 dkg liszt
    2 kávéskanál sütőpor
    4 evőkanál zsíros tej
    Krém
    2,5 dl  2,8%-os tej
    5 tojás sárgája
    1 vaníliarúd
    5 dkg kristálycukor
    30 dkg vaj
    Díszítés
    5 dkg baracklekvár
    10 dkg mandula (pörkölt, szeletelt)
    2 dl tejszín
    15 dkg csokoládéforgács
  • Elkészítés

    Piskóta

    A madártej torta elkészítését a piskótával kezdjük.

    A tojásfehérjéket a cukorral nem túl erős habbá verjük.

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és fokozatosan a habot is.

    Lazán elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és tejport.

    Beleöntjük a margarinnal kikent, sütőpapírral kibélelt tortaformába és előmelegített sütőben 170°C-on tűpróbáig sütjük.

    A kész piskóta tetejét megkenjünk krisztálycukorral, megfordítjuk és hagyjuk kihűlni.

    Krém

    1,5 dl tehet 5 dkg vajjal és a kettéhasított vaniliával felforraljuk.

    A maradék tejet elkeverjük a cukorral és a tojások sárgájával, és hozzáöntjük a felforralt tejhez.

    Tovább melegítjük, folyamatosan keverjük. Nem szabad forralni, nehogy összefusson a tojás.

    Lehűtjük a madártej krémet és kivesszük belőle a vaníliarudat.

    A maradék vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a krémet.

    Összeállítás

    A kihűlt piskótát két részre vágjuk és az alsót visszahelyezzük a tortaforma aljára.

    Négy evőkanál vízben 4 evőkanál kristálycukrot feloldunk és meglocsolgatjuk az alsó tortalapot.

    A baracklekvárt egy kicsit megmelegítjük és rákenjük az alsó tortalapra, majd rátesszük a felső lapot.

    Visszahelyezzük a tortakarimát és ráöntjük a krémet. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

  • Felszolgálás

    Tálaláskor a madártej torta oldalát felvert tejszínnel díszítjük és megszórjuk száraz teflonserpenyőben megpörkölt, szeletelt mandulával. A torta tetejére csokoládéforgácsot szórunk.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció