No SSO cookie

Kelt meggyes pite

Szerző:

(0/ 0)
Kelt meggyes pite

Nehézség: Könnyű

Kapcsolódó cikkek

  • Hozzávalók

    1/2 kg liszt
    4 dl tej
    5 dkg élesztőt
    kb. 5 evőkanál cukor
    lapos kiskanál só
    10 dkg zsír vagy margarin
    2 egész tojás
    kimagozott meggy
  • Elkészítés

    Először a tejet, tojást, sót, cukrot, a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet, hogy lágy legyen.

    Rögtön beletesszük a lisztes tepsibe, és kelesztjük benne kb. 1 órát.

    Majd rátesszük a meggyet és a süteményt közepes hőfokon megsütjük.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció