No SSO cookie

Habos áfonyás

Szerző: otletkonyha.hu

(0/ 0)
Habos áfonyás
  • Hozzávalók

    Egy nagy tepsihez
    2 csomag csokipudingpor
    ¾ liter tej
    4 evőkanál cukor
    5 darab tojássárgája
    25 dkg porcukor
    1 dl víz
    5 darab tojásfehérje
    25 dkg liszt
    1 csomag sütőpor
    1 dl olaj
    meggy
    áfonyalekvár
    tejszín
  • Elkészítés

    A csokoládé-pudingport elkészítjük a tejjel, és a cukorral.

    A tojássárgájákat a porcukorral és a vízzel habosra kavarjuk. A tojásfehérjéket felverjük, és a sárgájához keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, olajat. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

    Kanállal a kihűlt csokipudingot rácsurgatjuk, majd meggyet szórunk rá és kisütjük.

    Ha a sütemény kihűlt, megkenjük áfonyalekvárral, a tetejére tejszínhab kerül.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció