No SSO cookie

Barackos süti darált kekszből

Szerző:

(0/ 0)
Barackos süti darált kekszből
  • Hozzávalók

    barack
    200 g (darált vagy nem darált) háztartási keksz
    80 g pörkölt erdei mogyoró
    150 g olvasztott vaj
    3 csomag zselatin
    400 ml folyékony tejföl
    5 evőkanál cukor
  • Elkészítés

    Az érett barackokat meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A keményebb darabokat félretesszük, a puhábbakat mixerrel összetörjük, péppé keverjük.

    Elmorzsolunk 200 g kekszet és összekeverjük 80 g darált pörkölt mogyoróval (tehetünk 50 g mogyorót és 50 g mandulát). Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat.

    A levehető oldalú tortaformát kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a kekszes keveréket, majd hűtőbe tesszük.

    A zselatint feloldjuk a vízben, majd kevés barackpépet keverve hozzá a tűzre tesszük. Ezután a többi barackpéphez keverjük.

    A tejszínt felverjük a 400 ml tejföllel, cukrot is adva hozzá. Amikor elkészül, fokozatosan hozzákeverjük a barackpépet, majd hozzátesszük a barackdarabokat is.

    Kivesszük a hűtőből a tortaformát a keksszel és beleöntjük a tejszínes keveréket. Ezután néhány órára visszatesszük a hűtőbe. Miután jól lehűlt, eltávolítjuk a tortaforma oldalát és a felfújtat barackszeletekkel díszítjük.

    A recepthez kevesebb tejszínt is használhatunk.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció