No SSO cookie

Híg palacsinta holland módra

Szerző:

(0/ 0)
Híg palacsinta holland módra

Nehézség: Könnyű

Kapcsolódó cikkek

  • Hozzávalók

    40 dkg liszt
    0,8 dl tej
    2 tojás

    1 lapos kávéskanál cukor
    választásra: banán, alma, mazsola, eper
    lekvárfélék
    porcukor
    csokoládé krém
    csokoládé szirup
  • Elkészítés

    A lisztet a tejjel, sóval, cukorral és tojással jól eldolgozzuk (vastagon csorgó massza legyen belőle). Egy, legtöbb kétféle gyümölcsöt válasszunk ki a felsoroltakból, és óvatosan keverjük bele a masszába.

    A sütőt jól hevítsük fel, tegyünk bele 2-3 kanál olajat, és öntsünk bele két merítőkanál palacsintamasszát. Próbáljuk meg elegyengetni az összetételt a sütő alján.

    A palacsinta vastag lesz, de ez a holland palacsinta jellegzetessége (vastag – de nem nagyon vastag – valamint gyümölcsös). Csak akkor fordítsuk a másik felére, amikor az egyik felén már egészen megsült. Ebből a mennyiségből 10-12 palacsinta süthető.

  • Felszolgálás

    Lapos tányérra helyezzük, porcukorral hintjük meg. Csokoládé krémmel, lekvárral vagy csokisziruppal is fogyasztható, főleg ha a masszába nem tettünk gyümölcsöt. Melegen fogyasztjuk, mikróban melegíthető.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció