No SSO cookie

Kuglóf kelt tésztából

Szerző:

(0/ 0)
Kuglóf kelt tésztából
  • Hozzávalók

    60 dkg rétesliszt
    10 dkg cukor
    2 dkg élesztő
    4-5 dl tej
    4 tojássárgája
    10 dkg margarin
    egy csomag vaníliás cukor
    5 dkg mazsola
    csipetnyi só
    a forma kikenéséhez zsír
    a tetejére vaníliás porcukor
  • Elkészítés

    Az élesztőt megkelesztjük 3 dl édes tejben.

    A puha margarint, a többi cukrot, a sót, a mazsolát, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük. Ezután tesszük bele a megkelesztett élesztőt, a lisztet és annyi langyos tejet, hogy könnyű, lágy tésztát kapjunk.

    Fakanállal vagy dagasztógéppel dolgozzuk ki, és amikor már jó hólyagos, a kizsírozott kuglófformába öntjük. (Kb. a forma feléig kell érnie a tésztának.) Langyos helyen addig pihentetjük, amíg a forma meg nem telik vele.

    Ekkor előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 40 percig először erős, majd mérsékelt lángon sütjük.

    Tűpróbát végzünk, mielőtt a sütőből kivennénk.

    Ha a kuglóf megsült, azonnal deszkára tesszük.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció