No SSO cookie

Duplacsokis kalács

Szerző:

(0/ 0)
Duplacsokis kalács
  • Hozzávalók

    4 darab tojás
    20 kg liszt
    Egy csomag vagy egy kiskanál sütőpor
    20 dkg cukor
    15 dkg olvasztott vaj
    15 dkg csokoládé
    egy csésze 20 ml joghurt
    egy marék mazsola
  • Elkészítés

    A tojást habbá verjük, aztán összekeverjük 20 dkg cukorral, sé tovább verjük.

    Ezután a habverővel lassan, mindig egy irányba keverve, óhozzáadjuk az olvasztott csokit és vajat (15-15 dkg), majd ugyanezzel a módszerrel a 20 ml joghurtot. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet, ugyanolyan lassan és mindig egy irányba keverve.

    Az utolsó pillanatba hozzáadjuk a lisztbe forgatott mazsolát, még egy nagyon keveset keverjük, hogy elvegyüljön a a tésztában.

    180 fokon, egy órán sütjük.

    Jöhet rá a csokimáz is, amelyet gőz fölött olvasztott csokiból és vajból kell készíteni ízlés szerint.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció