No SSO cookie

Levendulás fagylalt

Szerző: otletkonyha.hu

(0/ 0)
Levendulás fagylalt
  • Hozzávalók

    2 tojássárgája
    2 dl tej
    4 dl tejszín
    10-12 dkg cukor
    2 vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd
    10 dkg mascarpone sajt
    4-5 ág levendula, vagy ha szárított, akkor 2 kanál
  • Elkészítés

    A tejet és a tejszínt kezdjük el melegíteni együtt a levendulával, a vaníliacukorral. Maximum egy percig forraljuk az egészet. Szűrjük le, és várjuk meg, míg kihűl.

    Verjük fel a tojások sárgáját, krémesítsük a cukorral, és ezzel, majd később a mascarpone sajtot is hozzátéve jó alaposan keverjük ki simára- ehhez robotgépet is használhatunk.

    Ha ezzel készíen vagyunk, a vaníliás-levendulás tejhez keverjük hozzá óvatosan a tojásos "masszát", és lassú tűz fölött, folyamatos keverés közben várjuk, míg besűrűsödik.

    Amikor már híg puding szerű az állaga, vegyük le a tűzről, várjuk meg, míg kihűl, és tegyük fagylaltgépbe.

    Ha ez nincs, akkor tegyük a fagyasztóba, és fél óránként keverjük át 4-5 alkalommal.

  • Felszolgálás

    Levendulaszárral a tetején fagylaltos tálkában szervírozzuk.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Még több hozzávaló

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció