Csokoládé fagylalt házilag

Szerző: receptmuves 2012. júl. 26.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok: Könnyű

Hozzávalók

3,5 dl főzőtejszín

1 evőkanál cukrozatlan kakaó (karobpor)

10 dkg étcsokoládé (nálam 85%-os)

5 dkg cukor (nyers nád)

1 csapott evőkanál étkezési keményítő

1 evőkanál víz

Elkészítés

1. a csokoládét tördeljük a tejszínbe, adjuk hozzá a cukrot, a kakaót és közepes lángon melegítve, gyakran kevergetve olvasszuk fel a szilárd összetevőket


2. keverjük össze a keményítőt a vízzel, majd ha homogénné vált a tejszín a többi összetevővel és elkezd forrni, akkor folyamatos keverés mellett adjuk a keményítős vizet a csokis keverékhez, egyszer forraljuk össze és zárjuk el alatta a hőt


3. folyamatosan kevergetve (ne bőrösödjön meg a teteje) hűtsük szoba hőmérsékletűre a masszát, majd adagoljuk a formákba és fagyasszuk ki (kb. 6 óra)


 


Praktikák


- a már kihűlt masszába lehet reszelni az étcsokoládéból, ekkor a felolvasztás előtt tegyünk félre 1-2 kockát belőle a hűtőbe, így könnyebb lesz reszelni


- fehér csokoládéval is elkészíthető


 


A csokoládé fagylalt receptjét Receptműves ajánlotta!

Hozzászólások (0)