No SSO cookie

Csokoládé fagylalt házilag

Szerző:

(0/ 0)
Csokoládé fagylalt házilag
  • Hozzávalók

    3,5 dl főzőtejszín
    1 evőkanál cukrozatlan kakaó (karobpor)
    10 dkg étcsokoládé (nálam 85%-os)
    5 dkg cukor (nyers nád)
    1 csapott evőkanál étkezési keményítő
    1 evőkanál víz
  • Elkészítés

    1. a csokoládét tördeljük a tejszínbe, adjuk hozzá a cukrot, a kakaót és közepes lángon melegítve, gyakran kevergetve olvasszuk fel a szilárd összetevőket

    2. keverjük össze a keményítőt a vízzel, majd ha homogénné vált a tejszín a többi összetevővel és elkezd forrni, akkor folyamatos keverés mellett adjuk a keményítős vizet a csokis keverékhez, egyszer forraljuk össze és zárjuk el alatta a hőt

    3. folyamatosan kevergetve (ne bőrösödjön meg a teteje) hűtsük szoba hőmérsékletűre a masszát, majd adagoljuk a formákba és fagyasszuk ki (kb. 6 óra)

     

    Praktikák

    - a már kihűlt masszába lehet reszelni az étcsokoládéból, ekkor a felolvasztás előtt tegyünk félre 1-2 kockát belőle a hűtőbe, így könnyebb lesz reszelni

    - fehér csokoládéval is elkészíthető

     

    A csokoládé fagylalt receptjét Receptműves ajánlotta!

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció