No SSO cookie

Égetett cukor krém amaretto likőrrel (amaretto creme brulée)

Szerző:

(0/ 0)
Égetett cukor krém amaretto likőrrel (amaretto creme brulée)
  • Hozzávalók

    6 tojássárgája
    12 deka kristálycukor
    50 deka folyékony tejszín
    0,5 dl amaretto likőr (mandulás)
    1 teáskanál vanília kivonat
    1 csipet só
  • Elkészítés

    A 180 fokos előmelegített sütőben helyezd középre a rácsot.

    Készíts elő 6 hőálló formát, melyek, ha lehet, legyenek alacsonyak és mintegy 125 ml kapacitásúak. Ha nem találsz ilyet, nem nagy baj, a lényeg, hogy alacsonyak, nyújtottak legyenek.

    A formákat tedd egy enyhén mély tepsibe.

    A folyékony tejszínt tedd fel melegedni, de nem kell forrjon, csak melegedjen fel.

    Közben keverd el a tojássárgáját a cukorral, amíg egy világossárga, kissé vastag krémet kapsz.

    Add hozzá a mandula likőrt, vaníliát és a sót és keverd samara.

    Lassan és kicsi mennyiségekben öntsd hozzá a meleg tejszínt a kapott krémhez. Közben gyorsan kell keverni, nehogy a tejszín felmelegítse a tojássárgáját.

    Az így kapott keveréket beleöntjük az előkészített formákba.

    A tepsibe, a formák magasságának feléig, forró vízet kell öntened.

    15-20 percre tedd a tepsit a sütőbe, vagy amíg az édesség arany színű lesz.

    Onnan tudhatod, hogy készen van, hogy ha megrázod a tepsit vagy a formákat, akkor csak az édesség közepe fog bennük mozogni.

    Egy másik ellenőrzési lehetőség, ha megszúrod egy vékony hegyű késsel, és ha tiszta marad a kés, akkor készen van.

    Miután elkészült, a formákat vedd ki a forró vízből és szobahőmérsékleten hűtsd le őket.

    Ezekután lehet tálalni , vagy fóliával betakarva a hűtőbe teheted.

    Négy napon át hagyhatod a hűtőben.

  • Felszolgálás

    A forma felületét fedd be egy vékony réteg cukorral és tedd be a sütőbe pár percig, míg elolvad a cukor.


    Megszórhatod pár darab pirított mandulával, mentalevéllel, hogy egy még vonzóbb külalakot adj neki.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció