No SSO cookie

Házilag készített Túró Rudi

Szerző:

(0/ 0)
Házilag készített Túró Rudi
  • Hozzávalók

    50 dkg édes tehéntúró2 csomag vanília cukor2 kanál cukor
    2 dl tejföl
    1 csomag főzési zselatin
    egy kevés reszelt narancshéj
    keserű étcsokoládé
  • Elkészítés

    Jól elkeverjük a túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat.

    A zselatint a csomagoláson lévő utasítások szerint felforraljuk, majd hozzákeverjük a túró keverékhez és jól eldolgozzuk benne.

    Az így kapott masszát vastag, körülbelül 1 cm átmérőjű és 8-10 cm hosszú hengerekre formázzuk és 3 órára a hűtőbe tesszük.

    Vigyázat, a kiformázott hengerek nem kell megfagyjanak, csak hideg helyen kell tartani őket, amíg meg nem keményednek.

    Kivesszük a hűtőből és olvasztott csokoládéval borítjuk be, majd megvárjuk amíg kihűl a máz.

    Tetszőlegesen, a hengereket úgy is megformázhatjuk, hogy a felső részük „kivágott" legyen és sűrű gyümölcslekvárt (kajszibarackot vagy eper dzsemet, ami nagyon finom) helyezhetünk rájuk.

    Majd ezeket is ugyanúgy csokoládéval vonjuk be és kihűlt állapotban tálaljuk.



 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció