No SSO cookie

Levendulazselé

Szerző:

(0/ 0)
Levendulazselé
  • Hozzávalók

    10 g szárított levendulaviráG
    15 dkg cukor (nyers nád, nyírfa, gyümölcs)
    1/2 citrom leve
    4 dl víz
    1/2 zacskó 3:1 dzsemfix
  • Elkészítés

    1. adjuk a levendulavirághoz a vizet és forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni 30 percet

    2. szűrjük le az aromás vizet egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét és keverjük hozzá a dzsemfixet csomómentesre

    3. közepes lángon folyamatos keverés mellett forraljuk fel, majd 2-3 percig hagyjuk lobogva forrni

    4. főzzük ki az üvegeket és adagoljuk tetszés szerint a zselé alapot

    5. lezárás után fordítsuk fejre az üvegeket 5 percre (ezzel vákuum képződik és segíti a tartósítást), majd mehet a kamrába

     

    Praktikák:

    - a citrom és a cukor aránya ízlés szerint változtatható
    - a képen látható zselé gyümölcscukorral és xilittel készült

     

    A levendulazselé receptjét Receptműves ajánlotta!

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció