No SSO cookie

Szeder lekvár

Szerző:

(0/ 0)
Szeder lekvár
  • Hozzávalók

    9-10 dl lekvárhoz
    1,25 kg fekete szeder
    10 dkg nádcukor (növelhető ízlés szerint)
    1 csomag Dzsemfix 3:1
  • Elkészítés

    A szeder lekvárhoz az elmosott befőttes üvegeket állítsuk egy magas falú lábosba, töltsük fel hideg vízzel (ne repedjenek el az üvegek a forralásnál) úgy, hogy ellepje a víz az üvegeket és kis lángon melegítsük forrásig a vizet (ügyeljünk rá, hogy tiszta kiszedővel emeljük ki az üvegeket).

    Alaposan mossuk meg a szedret, majd tegyük egy lábosba.

    Adjuk a szederhez a cukrot és közepes-nagy lángon kezdjük el főzni.

    Ha forr, keverjük hozzá a dzsemfixet, forraljuk össze, majd kis lángon főzzük 4-5 percig.

    A lekvárt a kifőzött üvegekbe töltjük, lezárjuk (lehet fóliával is, de el is hagyható), majd meleg dunsztba (pokróc, takaró, stb.) tesszük és megvárjuk, amíg abban hűl ki, utána címkézzük és mehet a kamra polcára.

     

    A szeder lekvár receptet Receptműves ajánlotta.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció