No SSO cookie

Ribizli lekvár

Szerző:

(0/ 0)
Ribizli lekvár
  • Hozzávalók

    ribizli - 1 kg
    cukor - 60-70 dkg
  • Elkészítés

    A gyümölcsöt megmossuk, és leszemezzük. A szemeket kevés ideig főzzük, majd áttörjük.

    Cukor nélkül sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, amivel 20-25 percig ismét főzzük. Ízlés, gyümölcs savanyság szerint tehetünk hozzá még cukrot. Időnként lehabozzuk.

    Ha kezd kocsonyásodni, üvegekbe töltjük, lekötjük és száraz gőzben pihentetjük.

  • Felszolgálás

    Kenyérre kenve kitűnő reggeli a hideg téli estéken.

 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Recept hozzáadása

Más receptek ugyanazokkal a hozzávalókkal:

Próbálj ki más recepteket is a következő alkategóriákból:

Még több alkategória

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció