No SSO cookie
Kategóriák

Bor

1 - 12 cikk van megjelenítve a 12 találatból

Átadták a Syngenta Borverseny díjait

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Syngenta Országos Borversenyt. A siófoki díjátadón elhangzott: nehéz dolga volt a szakértő zsűrinek, mert kiváló borok sorakoztak fel az ország valamennyi borvidékéről.

Borra csoki?

Bort évezredek, csokoládét évszázadok óta fogyasztunk. A kettőt együtt csupán néhány éve kóstolgatjuk össze, de már most megállapítható, hogy nem egy hétköznapi párost alkotnak. A csokoládé és a bor egymásra, illetve a kóstolóra gyakorolt hatása nemcsak, hogy jótékony, de garantáltan tartós is. Aki egyszer megpróbált elmélyedni e világban, biztosan a rabja lesz.

Mi az a viceházmester? Fröccs fajták listája

A fröccs az egyik legnépszerűbb ital manapság, különösen a rozé fröccs éli nagy divatját. Ennek a magyar különlegességnek azonban rengeteg fajtája van. De akkor mit mondjunk a pincérnek?

Új hely a borosoknak - Egykettő Fröccsliget

Augusztus elsején megnyitotta kapuit a belváros új színfoltja, az Egykettő! Célja, hogy törzshelye legyen mindazoknak, akik szeretik a jó bort, az abból készült üdítő fröccsöt, a finom ételeket, a jó zenét, a stílust és a remek hangulatot.

A borok olimpiája: nemzetközi elismerés magyar boroknak

Immáron 36. alkalommal zárult le a bordeaux-i Challenge International du Vin borverseny, melyen kiemelkedően szerepelt az egri Demeter Pincészet. A borok olimpiájának nevezett nívós francia borversenyen a pincészet Bikavér Selection 2009 borát ezüstéremmel, és az Egri Csillag 2011 borát bronzéremmel díjazták. A hazai borászatok összesen 22 érmet zsebeltek be.

Quadris díjjal tüntették ki a legjobb hazai borokat

A Syngenta 11. alkalommal megrendezett megmérettetésére az ország borvidékeiről közel 500 nevezés érkezett. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott versenyen idén is a fehérborok domináltak, amelyek közül ebben az évben a Patricius Borház Katinka Furmint bora bizonyult a legjobbnak.

Gálaebéd 2011. Év Bortermelőjének tiszteletére

2012. február 5-én Vida Pétert, 2011. Év Bortermelőjét ünnepelte a szakma. Teltház, elegáns emberek, barátian ünnepélyes hangulat, gyönyörű terítékek, felejthetetlen borok és ételek. 

Villány, Eger és Tokaj viszi a pálmát a borkedvelők körében

Az internetezők Villány, Eger és Tokaj borait kedvelik leginkább, ez derült ki egy nemrég készített internetes felmérésből. De nézzük, kik állnak a negyedik és ötödik helyen!

Mikor szedjük, hogyan tároljuk a szőlőt?

A szőlő nem utóérő gyümölcs, ezért akkor kell leszedni, amikor a bogyók az egész fürtön beértek. Lehetőleg száraz időben, a harmat felszállása után szedjük, majd a szőlőfürtökkel megtöltött edényt tegyük minél hamarabb hűvös helyre.

Gasztronómiai kalandok a Balatonnál

Látványkonyhában készült pompás ételek, házilag füstölt balatoni halak, helyi lekvárok, mézkülönlegességek, biokrémek, csodás borok és primőrzöldségek vártak bennünket a siófoki Hotel Azúr Prémiumban.

Hogyan főzzünk borral?

Ha ősz, akkor szőlő, és ha szőlő, akkor bor - és nem csak a szomeliék számára. A mindennapok is érdemes a vacsora után elkortyolt bor gondolatán túlnyúlni, és már a konyhai előkészületeknél vagy a főzésnél bevetni egy jó vöröst vagy éppen fehéret. De hogyan használjuk a bort a konyhában?

A Budavári Borfesztivál a Mesterségek Ünnepén

Az idén 20 éves Budavári Borfesztivál és a negyedszázados jubileumához érkező Mesterségek Ünnepe együtt ünnepli a születésnapját. A Budai Vár történelmi környezetében e két kulturális esemény rendhagyó módon, egymás fesztiváljain is bemutatkozik.

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció