No SSO cookie
___

Kreatív lakásdekoráció ötletek őszre

Szerző:

 • Attól még ne csüggedj el, hogy egy időre tovatűnt a napsütés az egyre rövidebb délutánok mellől, találd meg az őszi hónapokban is a szépet! Ha pedig ennek megfelelően jársz el, öltöztesd fel lakásodat is őszi színekbe!

 • Az igazán évszakhoz illő lakásdekoráció tökéletessége az egyszerűség megragadásában rejlik. Téved, aki azt hiszi, hogy akkor lesz kellemesen üde az őszi lakás, ha minél több alapanyagot halmoz fel a díszítéshez.

  Időtlen szépség

  A lakásdekor ötletek közül messze kimagaslik a nyári virágok átmentését megcélzó kísérlet, ugyanis mi lehet szemet gyönyörködtetőbb, mint egy váza virág. Még abban az esetben is, ha szárított virágról van szó. A mezei növények által szegélyezett rózsacsokor például csodálatosan mutat egy dohányzó- vagy dolgozóasztalra állított rusztikus vázában. A romantikus és a letisztult formák találkozása akkor működhet ütőképesen, ha egyik elemet sem túlozzuk el. Érdemesebb tehát díszítés közben is a kevesebb több elvét szem előtt tartani. A bátrabbak ellenben akár még azt is kipróbálhatják, miként festenek a virágok egy tököt formáló, vicces váza gyomrából előkandikálva.

  laksdekorci-337szi-virgokkal-1

   

  A nappali ékeként tündöklő lakásdekoráció

  Őszi estéken szívesen bújsz be a meleg takaró alá, miközben a kanapén kuporogva filmet nézel? Élvezed a lakásod meghittségét, legyen bár kint akármilyen zord idő? Mi tehetné még tökéletesebbé az őszi idillt? Például a következő lakásdekor ötlet. Kellemes hangulattal töltheti meg a szobád egy, szárított gyümölcsökkel, fahéjjal, vaníliarúddal, vagy akár tobozzal körülölelt gyertyakompozíció fénye. Válassz aromaterápiás gyertyát a még koncentráltabb hatás kedvéért!

  337szi-laksdekorci-tletek-gyertyval

   

  Vendégváró meglepetések

  Legyen szó ajtódíszként kiakasztott koszorúról, a konyhapulton csokorba álmodott kisebb-nagyobb tökök felsorakozásáról, vagy netán a frissen sütött sütiket keretező őszi gyümölcsök halmazáról, a vendégségbe érkező baráti társaság biztos nem hagyja szó nélkül a lakásdekoráció ötletességét. A dolog érthető is, hiszen elég csak egy pillantás a képen látható linzerkarikákra és az általuk formált kör közepén tanyázó nassolnivalókra, az embernek máris kedve támad valami hasonlót alkotni a saját konyhájában.

  337szi-dekortippek

   

  A gyerek kedvéért

  Nem kell a szemétbe dobni a lehulló faleveleket, elszáradt termést sem, komposzt helyett őszi album is készülhet belőlük. Ha van kisgyerek a családban, csábítsd ki a kertbe, próbáljatok minél több különféle levelet összegyűjteni, hogy a beszerzőkörút után vagy azonnal, vagy préselve, vagy színes festékkel bekenve, rajzlapra nyomva lenyomatként fűzhessétek le őket. Ki ne készített volna kiskorában gesztenyeemberkét? Most sem kell hozzá más, csak egy kis vállalkozó kedv, pár szem vadgesztenye és gyufaszál, és indulhat is a játék!

  Mert nem kell vagyonokat áldozni az őszi lakás szebbé tételére, a legékesebb, legkedvesebb lakásdekoráció a saját kezünk alól kerülhet ki.

  - Németh-Csóka Adrienn -

Kapcsolódó cikkek

 • Dekorációs ötletek a konyhába

  Dekorációs ötletek a konyhába

  A konyhai dekoráció sokszor nem kapja meg a megfelelő figyelmet, és pusztán arra várnak a falak is, hogy a mindennapi használattól bekoszolódjanak. A mai nőnek ugyan nem a konyhában a hel ...

  Olvass tovább!
 • A legszebb konyhai tárolódobozok

  A legszebb konyhai tárolódobozok

  A rendszerezettség elérése érdekében használhatunk tárolódobozokat a lakás minden pontján. A nappalik és hálószobák "kacatbújtatói" többnyire fonottak, vagy erős, díszes papírdoboz ...

  Olvass tovább!
 • A legaranyosabb konyhai időmérők

  A legaranyosabb konyhai időmérők

  A konyha ez idáig egyeduralkodó kütyüinek: a hűtőmágnesek formás és okos vetélytársra akadtak. A designerek kézbe vették a konyhai stopperek sorsát, és nem fukarkodtak kreativitásukkal ...

  Olvass tovább!
------
 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Cikk hozzáadása

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció