No SSO cookie
___

Nagy siker volt a Rosalia rosé fesztivál

Szerző:

 • Május első hétvégéjén családias, baráti hangulatban zajlott az első fővárosi rosé fesztivál, a Rosalia.

 • Az idő gyönyörű volt, szebbet kívánni sem lehetett volna. A ballagási ünnepségek és az anyák napja ellenére is szép számmal érkeztek a borozgatni, kikapcsolódni vágyó mosolygó emberek. A Rosé Gardenben rengeteg féle rosé-t lehetett kóstolni, emellett szép számmal voltak jelen fehér és vörös borok is, különös érdeklődés övezte a frizzante rosé-kat és természetesen Buday Péter, a neves séf által készített pompás falatokat, sülteket.

  rose_fesztival-rosalia_3
  Buday Péter készítette a finom falatokat

   

  A rendezvényt dr. Váczi János, a 12. kerület alpolgármestere nyitotta meg, aki nagy szeretettel üdvözölte az új fesztivált.

  Az emberek meglepetten és örömmel fogadták az ajándékokat: a hölgyek egy szál rózsát, az urak egy cseppőrt kaptak kristály poharaik mellé. Kifejezetten nyárias látványt nyújtott a sok, rózsával sétáló, borozgató hölgy.

  Jazz és Illés-dalok a színpadon

  A színpadon könnyed jazz stílusban játszott ismerős dallamokat a D'Vine Trió, Orosz Zoltán harmonikaművész felejthetetlen zenei élményt szerzett mindazoknak, akik szeretik a jazzt és azoknak is, akik most barátkoznak meg vele. Farkas Sándor bárzongorista a közönség bevonásával játszott mindenki számára ismerős dallamokat, kedves humorával kívánságműsort varázsolt a színpadra. Az alig 20 éves Gayer Mátyás zenésztársaival kellemes hangulatú, profi jazz műsort adott. Záróakkordként az illFon GT játszott mindenki számára ismerős dallamokat az Illés, Fonográf és LGT zenetárából. Zenéjükre a borozgatók táncra perdültek és nagy baráti társaságként együtt énekelték a dalokat.

  rose_fesztival-rosalia
  Mindenki szívesen kóstolt

  A szombaton megrendezett Rosé Mustrát is nagy érdeklődés kísérte. Kezdetben a 36 borász kicsit feszülten várta a borkedvelők seregét, ám a csendesebb kezdő időszakot kihasználva körbejárták a termet, bemutatkoztak, megismerkedtek egymással, és egymás boraival. A Mustra így egy spontán szakmai találkozóként vette kezdetét. Később megjelentek a borkedvelő vendégek is, akik nemsokára megtöltötték a termet.

  Magyarország Rosé-ország

  Az elért nemzetközi sikereket és az ország természeti adottságait figyelembe véve ez már nem kérdés. A Rosalia 2012 hagyományteremtő céllal valósult meg, és nem kevésbé azért, hogy a rosé jó hírét ápolja, minél több emberrel megkedveltesse, megismertesse. Mert rosét inni jó.

Kapcsolódó cikkek

------
 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Cikk hozzáadása

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció