No SSO cookie
___

A legjobb grillpácok húsokhoz

Szerző:

  • A nyárban a legjobb a grillezés, arra azonban érdemes felkészülni. A pácokkal változatossá tehetjük a közös sütögetéseket, és nem mellékesen mennyei ízekkel kínálhatjuk vendégeinket.

  • Grillpácok sertéshúshoz

    Pácolj magyar módra!

    1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
    2 gerezd fokhagyma
    3 dl olaj
    só és bors ízlés szerint
    1 kk őrült pirospaprika
    Fél kk kömény
    1 kis paradicsompüré konzerv (ha van házi, az a legjobb)


    3-4 órával grillezés előtt tedd bele a szép husikat a pácba, hadd szívják meg magukat a finom ízekkel és illatokkal.

    Ketchupos pác

    2 dl olívaolaj
    1 ek ecet (lehet almaecet is - ebből 1,5 ek)
    1 ek ketchup
    1 kk só
    1 kk mustár
    1 kk kockacukor
    fél vagy kevesebb kk őrölt bors
    4 gerezd fokhagyma

    Steakekhez (marha vagy sertéshúshoz)

    6 ek száraz vörösbor
    3 ek vörösborecet
    2 ek szójaszósz
    6 ek olaj
    1 ek Worcestershire szósz
    1 tk cukor
    2 gerezd fokhagyma aprítva
    2 ek petrezselyem apróra vágva
    2 ek egyéb friss zöldfűszer
    bors

    Hagyjuk estére a pácban érlelődni a hússzeleteket, és csak holnap grillezzük meg.


    Grillpác csirkehúshoz

    A csirkehúsok pácolásánál figyeljünk oda, hogy például a mell kifejezetetten száraz, így érdemes olyan pácot készíteni, amelytől szaftosabb lesz. Ne vigyük túlzásba a só használatát sem, hiszen az méginkább kiszárítja a húst.

    Joghurtos

    2 dl natúr joghurt
    2-3 gerezd fokhagyma - kedveltségétől függően
    1 ek olívaolaj
    1 kk só
    2 kk koriander

    Mézes-mustáros pác

    2 ek dijoni mustár
    2 ek méz
    1 citrom leve és reszelt héja
    A grill előtti este tegyük a pácba a húst.

    Rozmaringos pác

    4-5 ek olivaolaj
    2 gerezd fokhagyma apróra vágva
    2 citrom (a levük és a reszelt héjuk is)
    színes bors - frissen őrölve
    friss rozmaring apróra vágva

    Grillpác a halhoz

    Level 1 - Az alapabbnál is alapabb pác

    Csepegtessünk citromlevet a halra, majd a sülés végén tegyünk rá egy kis vajat, és a grillezés után sózzuk!

    Citromos-fokhagymás pác

    2 dl olívaolaj
    2 citrom leve
    3 gerezd fokhagyma összenyomkodva
    Bors ízlés szerint - ha lehet, akkor frissen őröljük

    Almaleves pác recept halhoz

    1 dl almalé

    Fél fej vöröshagyma felaprítva

    1 gerezd fokhagyma (elhagyható)

    1 ek olivaolaj

    2 ek szójaszósz

    1 tk cukor

    Fél tk bors

    Fél tk édeskömény

    1 tk oregánó

    1 tk koriander

    1 tk chilipaprika apróra vágva

    Fél tk gyömbér

    Fél tk pirospaprika

    Egy órát hagyjuk állni a pácban a halakat.




Kapcsolódó cikkek

------
 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Cikk hozzáadása

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció